perjantai 21. maaliskuuta 2014

SUKUPUOLIELINTEN SILPOMISESTA

Englannissa on nostettu syytteitä naisten sukupuolielinten silpomistapauksissa. On mielenkiintoista, että samaan aikaan on mahdollista silpoa miesten ja naisten sukupuolielimiä muka jonkinlaisena korjaushoitona. Ymmärrän, että on eri asia, jos ihmiseltä joudutaan poistamaan kohtu, kivekset tai peräti penis jos niin voidaan pelastaa ihmishenki. Tiedostan, että nuo Englannin tapaukset lienevät kultuurisista tai jopa uskonnollisista syistä lähteviä. Sen sijaan sukupuolielinten silpominen siinä aikomuksessa, että miehestä tehdään naista tai päin vastoin on jotain uutta hulluutta, jota ei todellakaan voi puolustella jollain traditiolla. Tai ilmeisesti sellaista on ollut Aasian suunnalla jo pidemmän aikaa. Poika myydään huoraksi ja siksi on perinteisesti silvottu kikkeli irti. Tytöiksi puettuja ilotyttöpoikia vilisi Singaporen huorakortteleissa 1930-luvulla. Islamilaisessa maailmassakin on esiintynyt samaa. Jotkut tutkijat ovat esittäneet, ettei kaikille miehille löydy vaimoja moniavioisuuden takia. Niinpä esimerkiksi Karachin ilotaloissa oli 1950-luvulla eunukkipoikia tyttöinä.
Eunukki-instituutio lienee ollut myös arkipäivää Ottomaani-imperiumin alueella. Mustat orjat joutuivat käymään läpi jonkinlaisen kastroinnin. Ei varmaankaan ole ollut mikään esteettinen värkki killumassa jalkovälissä.Tarkoituksena oli kaiketi estää, ettei orjat kyenneet sekaantumaan sulttaanien haaremin naisiin.
Tänä päivänä länsimaiset ihmiset ovat hävittämässä tuollaisia sortavina pidettäviä instituutioita maailmasta. Samaan aikaan on ilmaantunut jonkinlaista vapaaehtoista halukkuutta sukupuolielinten silvontaan. Kaikenlaiset perversioissa elävät homosekopäät ovat alkaneet pukeutua naisiksi ja fantasioivat lopulta jopa sukupuolielimensä silpomisesta. He haluavat, että joku lääkäri silpoo heidän mieselimensä ja tekee plastiikkakirurgian keinoin heille naisen tussun. Näin he sitten voisivat antautua haaveidensa miehille, joille he eivät kelpaisi vanhojen karvakulliensa kanssa.
Mielestäni kulttuurisista syistä naisen sukuelimen silpominen ei ole läheskään yhtä paha asia. Tytöistä tulee hedelmällisiä naisia operaation jälkeenkin. Jos juutalaismieheltä leikataan esinahka, niin ei sekään ole mikään katastrofi. Tietenkin suomalaisessa saunakulttuurissa siitäkin voi seurata jotain häpeää vanhemmiten.
Sen sijaan nämä perushomoista vielä eroittumaan pyrkivät sukupuolen vaihtajat muodostavat vakavamman ongelman. Nämä sukupuolivammaiset, jotka hakeutuvat hoitoon tiedostavat, etteivät he ole naisia pelkällä kikkelisirkkelöinnillä. Heille aletaan sitten antamaan jotain hormonihoitoa, että heistä tulisi muka naisia.
Entisaikaan joku nuorena merillä ollut ihminen antoi tikata itselleen tatuoinnin ja saattoi hävetä sitä loppuelämänsä. Nykyään tatskat ovat nimenomaan jokaisen perusurpon puuhaa. Kaikkein nössöimmillä on koko keho tatuoitu. En tiedä katuvatko he sitä vanhemmiten. Haitta on lähinnä kosmeettinen. Sukupuolielimen tuhoaminen uhkaa koko ihmisena olemista. Ihmisenä olemista miehenä tai naisena vammautetaan peruuttamattomasti - ilman lääketieteellistä syytä.
Ruotsissa laitettiin vireille ryhmäkanne. Siinä 1980-luvulla sukupuolenvaihdosleikkaukseen menneet ex-miehet vaativat valtiolta korvauksia. Kaduttaahan se nyt toki varmasti kun meni mahdollisuus perheen perustamiseen yms, kun nuoruuden radikalismissa tuli tehtyä kohtalokas virhe.
On mielenkiintoista ajatella ristiriitaa, joka vallitsee seksuaalista tasa-arvoa ajavien järjestöjen toiminnassa länsimaissa. Homopareille pitäisi sallia avioliitto, koska lain pitäisi olla sama kaikille. Samaan aikaan lakia on tiukennettu suhteessa sukupuolielinten silvontaan, jos sellaista esiintyy kulttuurisista syistä. Miksei SETA puhu lain yhdenvertaisuudesta Suomessa ja aja transsukupuolisuuden kieltoa.
Uusin uutinen maailmalta kertoo: "The first UK prosecutions over female genital mutilation have been announced by the Crown Prosecution Service".

1 kommentti:

  1. Onko siinäkin ristiriita, että seksiä saa harrastaa lain mukaan vapaaehtoisesti kenen kanssa tahansa, mutta ketään ei saa pakottaa seksiin?

    VastaaPoista